LANXESS worldwide

Corporate Website en | de

Asia

EMEA

Americas

Interactive Worldmap

Find all the contact information for the LANXESS sites worldwide

find out more
Contact

2017-03-16

LANXESS investeert 100 miljoen euro, voornamelijk in Duitse sites.

  • Business unit Advanced Industrial Intermediates breidt productiecapaciteit voor specialiteiten uit
  • Voltooiing investeringsprogramma gepland in 2020
  • Groot deel investeringen in Noordrijn-Westfalen
  • Brunsbüttel en Kallo breiden eveneens uit

Het speciaalchemiebedrijf LANXESS blijft focussen op groei. De komende drie jaren zal de business unit Advanced Industrial Intermediates 100 miljoen euro investeren om zijn productiefaciliteiten voor chemische specialiteiten uit te breiden. 40 miljoen euro gaat naar de sites in Leverkusen en Krefeld-Uerdingen in Noordrijn-Westfalen. Het overige bedrag wordt gebruikt om faciliteiten in Brunsbüttel  (deelstaat Sleeswijk-Holstein) en Kallo uit te breiden. De complete uitrol van het uitbreidingsproject is voorzien voor 2020.

 

“Organische groei is een belangrijke succesfactor voor het nieuwe LANXESS. Dit investeringsprogramma vormt het kader voor dynamische ontwikkeling bij onze klanten en hun sectoren. Een groot deel van de geplande nieuwe capaciteiten wordt reeds gedekt door klantenbestellingen. Tegelijkertijd versterken wij onze sites, voornamelijk in Noordrijn-Westfalen”, zegt Hubert Fink, lid van de Raad van Bestuur van LANXESS AG.

Om aan de groeiende vraag van globale markten te voldoen, zullen de productiefaciliteiten in Krefeld-Uerdingen, voor trimethylolpropane, hexanediol en menthols uitbreiden.  Trimethylolpropane en hexanediol worden gebruikt in toepassingen in de automobiel-, meubel- en bouwindustrie. Synthetisch metol is een essentieel component in vele aroma’s en farmaceutische producten. LANXESS heeft de voorbije jaren geleidelijk aan de productcapaciteit verhoogd. Nu plant de onderneming nieuwe uitbreidingsmaatregelen. Bouwwerkzaamheden starten het komende jaar.

 
De capaciteitsuitbreiding voor special amines in Leverkusen is gepland voor dit jaar. Special amines worden voornamelijk verder verwerkt en uiteindelijk in toepassingen in de automobielsector gebruikt.

 

LANXESS zal in de loop van het jaar de capaciteit van de MEA fabriek in Brunsbüttel aanzienlijk verhogen en 15 miljoen in de vestiging investeren. MEA staat voor 2-methyl-6-ethylaniline, een voorloper in gewasbescherming herbiciden.

Op de site in Kallo in België zal LANXESS om en bij de 5 miljoen euro investeren om zijn productiecapaciteit voor rubberchemicaliën uit te breiden.


Aromatennetwerk

 

De Advanced Industrial Intermediates business unit stelt zo’n 2100 mensen tewerk en is een toonaangevende fabrikant van hoog kwalitatief industriële chemicaliën. Aromatische verbindingen spelen een belangrijke rol in het productassortiment. Het aromatennetwerk vormt het hart van de productie en is het grootst in zijn soort wereldwijd.

De hoogwaardige specialiteiten woorden voornamelijk gebruikt bij de vervaardiging van landbouwchemicaliën, polymeren, verven, coatings en pigmenten. Andere belangrijke toepassingen zijn onder meer cosmetica, aroma's, geuren, brandstofadditieven, smeermiddelen, banden, technische rubberproducten en de bouwchemicaliën.
De business unit maakt deel van het LANXESS segment Advanced Intermediates met een omzet van ongeveer 1,74 miljard euro in het boekjaar 2016. 

LANXESS is een marktleider op het gebied van speciaalchemie, had in 2016 een omzet van 7,7 miljard euro en telt momenteel circa 16.700 personeelsleden in 25 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 54 productievestigingen. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van chemische halffabricaten, chemische specialiteiten en kunststoffen. Langs ARLANXEO, een joint venture met Saudi-Aramco, is LANXESS ook een wereldleider in synthetisch rubber. LANXESS maakt deel uit van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) en FTSE4Good.

 

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte uitspraken, inclusief veronderstellingen, meningen, verwachtingen en visies van het bedrijf of citaten daarover uit externe bronnen. Verscheidene bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren zouden kunnen leiden tot beduidende verschillen tussen de feitelijke resultaten, de financiële toestand of de bedrijfsevolutie van LANXESS AG en de hier gegeven of geïmpliceerde schattingen. LANXESS AG garandeert niet dat de veronderstellingen die aan de basis liggen van deze toekomstgerichte uitspraken vrij zijn van fouten. Het neemt ook geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor het feit dat de uitspraken die in deze presentatie worden gegeven in de toekomst juist zullen blijken of dat de voorspelde ontwikkelingen zich ook werkelijk zullen voordoen. Er wordt geen enkele uitspraak gedaan of garantie gegeven (expliciet noch impliciet) met betrekking tot om het even welke informatie, schattingen, doelstellingen en meningen in dit document en u mag hier op geen enkele manier op vertrouwen. LANXESS AG is geenszins aansprakelijk voor eventuele fouten, vergetelheden of onjuistheden hierin. Bijgevolg neemt ook geen enkele vertegenwoordiger van LANXESS AG of van één van de bedrijven of van één van de organen van de groep of deze bedrijven enige aansprakelijkheid op zich die rechtstreeks of onrechtstreeks zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van dit document.