LANXESS worldwide

Corporate Website en | de

Asia

EMEA

Americas

Interactive Worldmap

Find all the contact information for the LANXESS sites worldwide

find out more
Contact

2019-01-22

Nieuwe LANXESS start-up: succesvolle lancering onlinemarktplaats CheMondis

B2B-platform voor chemische producten

Keulen - CheMondis, een nieuwe wereldwijde onlinemarktplaats voor chemische producten, is met succes gelanceerd. De start-up, opgericht door speciaalchemiebedrijf LANXESS, is een B2B-platform om producten te kopen en verkopen: www.chemondis.com. Het platform staat open voor fabrikanten en handelaren uit de chemische industrie.

 

"Nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van LANXESS’ digitaliseringsinitiatief. Met CheMondis hebben we een digitale marktplaats gelanceerd die zich specifiek richt op de behoeften van de chemische industrie", zegt Matthias Zachert, voorzitter van de raad van bestuur van LANXESS AG.

 

Na een intensieve ontwikkelingsfase met geselecteerde klanten biedt CheMondis momenteel zo’n 500 producten van verschillende leveranciers aan. "Bij de ontwikkeling van CheMondis hebben we ons stelselmatig gericht op de behoeften en wensen van onze klanten. Het resultaat is een zeer moderne en betrouwbare onlinemarktplaats waar chemische producten kunnen worden verhandeld. Na slechts enkele weken hebben al meer dan 200 bedrijven zich geregistreerd", aldus Sebastian Brenner, hoofd van CheMondis GmbH. "We combineren diepgaande kennis uit de chemische industrie, een start-up filosofie en een hoog niveau van technologische expertise".

 

CheMondis is een volledige dochteronderneming van LANXESS. Het jonge bedrijf heeft eigen personeel, branding, IT-systemen en het hoofdkantoor in Keulen.

 

CheMondis is ontstaan uit het bedrijfsbrede digitaliseringsinitiatief dat de LANXESS Groep in 2017 is gestart. Voor dit doel werd een zelfstandige groepsfunctie opgezet onder leiding van Chief Digital Officer Jörg Hellwig. De kernactiviteiten zijn digitale bedrijfsmodellen ontwikkelen, nieuwe technologieën in de hele waardeketen introduceren, big data inzetten en digitale expertise onder medewerkers bevorderen.

 

LANXESS is een leider op het gebied van speciaalchemie en had in 2017 een omzet van 9,7 miljard euro. De onderneming telt momenteel zowat 15.500 personeelsleden in 33 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 59 productievestigingen. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen. LANXESS is lid van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI World en Europe) en FTSE4Good. 
 

Toekomstgerichte uitspraken Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte uitspraken, inclusief veronderstellingen, meningen, verwachtingen en visies van het bedrijf of citaten daarover uit externe bronnen. Verscheidene bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren zouden kunnen leiden tot beduidende verschillen tussen de feitelijke resultaten, de financiële toestand of de bedrijfsevolutie van LANXESS AG en de hier gegeven of geïmpliceerde schattingen. LANXESS AG garandeert niet dat de veronderstellingen die aan de basis liggen van deze toekomstgerichte uitspraken vrij zijn van fouten. Het neemt ook geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor het feit dat de uitspraken die in deze presentatie worden gegeven in de toekomst juist zullen blijken of dat de voorspelde ontwikkelingen zich ook werkelijk zullen voordoen. Er wordt geen enkele uitspraak gedaan of garantie gegeven (expliciet noch impliciet) met betrekking tot om het even welke informatie, schattingen, doelstellingen en meningen in dit document en u mag hier op geen enkele manier op vertrouwen. LANXESS AG is geenszins aansprakelijk voor eventuele fouten, vergetelheden of onjuistheden hierin. Bijgevolg neemt ook geen enkele vertegenwoordiger van LANXESS AG, van één van de bedrijven of van één van de organen van de Groep of deze bedrijven enige aansprakelijkheid op zich die rechtstreeks of onrechtstreeks zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van dit document.