Onderzoek en ontwikkeling

Nieuwe behoeften begrijpen

Onze R&D afdelingen behandelen kwesties van overkoepelend belang voor de chemische industrie en zoeken steeds naar oplossingen. We lossen alledaagse problemen op, maar we kijken ook naar de toekomst. Eén van de belangrijke mandaten van onze onderzoek- en ontwikkelingswetenschappers is om toekomstige noden te begrijpen en nieuwe producten te ontwikkelen om aan die behoeften te voldoen.

 

Zo’n 70 procent van onze R&D inspanningen focust op het optimaliseren en verbeteren van bestaande producten voor onze belangrijkste markten. Het overblijvende 30 procent wordt gespendeerd aan het ontwerpen van nieuwe producten. We werken nauw samen met onze klanten in alles wat we doen.


We vertrouwen op onze best-in-class ondersteunde afdelingen met inbegrip van onze wereldvermaarde procestechnieken. We coördineren onze R&D afdeling centraal zodat er een goede interactie en kennisuitwisseling plaatsvindt tussen wetenschappers en ingenieurs.

 

R&D bij LANXESS is mondiaal. Onze Europese laboratoria zijn historisch gezien de oudste en de beste. Onze geografische voetafdruk is ondertussen uitgebreid, zo ook onze R&D activiteiten. De jongste aanwinsten zijn laboratoria in Brazilië en China. Bovendien willen we ervoor zorgen dat onze R&D inspanningen in toenemende mate kunnen profiteren van de waardevolle kennisoverdracht – en gespecialiseerd in marktspecifieke kennis - die ter beschikking is over heel de wereld.

 

Vandaag is ‘een groene chemie’ een grote prioriteit, in overeenstemming met onze missie. LANXESS en zijn wetenschappers leverden al belangrijke bijdragen om de beschikbaarheid van zuiver water door innovatieve chemische processen te verbeteren en de brandstofefficiëntie bij auto’s te verbeteren waardoor er minder uitstoot is van CO2.

  • Gallery