Antwerpen

LANXESS nv in Kallo en Lillo

LANXESS nv heeft in Kallo en Lillo, in de Antwerpse haven, vier fabrieken die een gediversifieerd palet tussenproducten voor plastics en rubbers maken die voornamelijk in de auto-industrie worden gebruikt.

 

De organisatie Operations Intermediates - binnen de business unit High Performance Materials (HPM) - maakt strategisch relevante tussenproducten voor LANXESS’ plastics. In Lillo wordt in de fabrieken van wereldformaat caprolactam en polyamide 6 geproduceerd. Een belangrijk nevenproduct uit het caprolactamcomplex is ammoniumsulfaat, dat wordt gebruikt als kunstmeststof.

 

Vanuit Antwerpen vertrekt polyamide 6 naar het globale compounderingsnetwerk van de LANXESS Groep.

 

Operations Intermediates heeft in Kallo tevens een glasvezelfabriek. Het glasvezel wordt gebruikt om kunststoffen te versterken. Plastic vermengd met glasvezel wordt meer en meer als alternatief toegepast in de auto’s. Het maakt voertuigen beduidend lichter, waardoor ze minder gaan verbruiken.

 

Eveneens in Kallo staat de fabriek voor rubberchemicaliën. Het bedrijf behoort tot de business line FTA(Functional Tire Additives) binnen de business unit Rhein Chemie.  In Kallo worden zowel antioxidanten als vulkanisatieversnellers gemaakt. De producten worden toegepast in de bandenindustrie, maar ook voor technische rubbertoepassingen.

Adres

LANXESS nv
General Management

Production site

Scheldelaan 420, Haven 507

B-2040 Antwerpen

Phone: +32 3 212 70 11

Fax: +32 3 212 70 07

Route Plan

Link

  • Gallery