Nieuwe polyamidefabriek Lillo

LANXESS investeert 75 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek voor hightech-plastics in Lillo, Antwerpen.

 

Vlaams minister-president Kris Peeters en de Antwerpse gouverneur Cathy Berx waren aanwezig bij het leggen van de eerste steen. Tijdens deze ceremonie werden ze bijgestaan door LANXESS ceo Axel C. Heitmann en Michael Zobel, hoofd van de business unit High Performance Materials.

 

“Dit is een mijlpaal”, zei minister-president Peeters. “LANXESS speelt een belangrijke rol in de regio. De chemische cluster van Antwerpen is de tweede grootste ter wereld, mede dankzij LANXESS. Hightech-plastics worden steeds meer gebruikt in de auto-industrie en dat is belangrijk om een duurzame, groene mobiliteit te creëren die ondersteund wordt door de Vlaamse regering. Daarom hebben we bedrijven zoals LANXESS nodig.”

 

Ook Cathy Berx was zeer verheugd met de investering en de bouw van de nieuwe fabriek. “We zijn zeer dankbaar dat LANXESS uitbreidt. Het is een duidelijk signaal van het engagement van LANXESS in deze regio.”

 

Met de bouw van de fabriek toont LANXESS aan hoe belangrijk het is om oplossingen voor de mobiliteit van morgen te vinden. Ook in 2014 zal LANXESS zijn competentie op het gebied van ‘Groene Mobiliteit’ verder bewijzen. De bouw van lichte auto’s blijft centraal staan. Lichtgewicht carrosserieonderdelen uit hoogwaardige kunststoffen dragen bij tot een verlaging van het gewicht en dus ook tot een vermindering van het energieverbruik.

 

Bekijk hier een 3D presentatie van het nieuwe complex.

 

 

   
PI ANTWERPEN_nl

PDF, 60.8 KB  

 
HPM SPEECH MICHAEL ZOBEL

PDF, 345.0 KB  

 
HPM SPEECH AXEL C. HEITMANN

PDF, 465.9 KB  

 

Contact

Philippe  Van Wassenhove

Philippe Van Wassenhove
Communications Manager EMEA West

Phone: +32 3 212 7974

send E-Mail

  • Gallery