Brussel

LANXESS EU Liaison Office

LANXESS AG heeft sinds 1 februari 2011 een eigen EU Liaison Office in het hart van de Europese hoofdstad Brussel. Het kantoor ligt zeer dicht bij het Berlaymontgebouw, het hoofdkwartier van de Europese Commissie. En is slechts een paar minuten stappen van de Europese Raad en het Europees Parlement.

 

LANXESS vertegenwoordigers treden op als bedrijfsambassadeur naar EU-ambtenaren, leden van het Europees Parlement, verenigingen en vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties (NGO's). Het doel is openhartige en constructieve gesprekken met alle betrokkenen.

 

LANXESS volgt alle Europese wetgevende initiatieven op die betekenis kunnen hebben voor het bedrijf en is voortdurend in contact met de beleidsmakers van EU-instellingen. Door een continue en vertrouwende uitwisseling, kan LANXESS rechtstreeks zijn eigen ervaringen en standpunten aan de politieke tafel brengen. Voor een onderneming als LANXESS in een sterk gereguleerde chemische sector, is persoonlijk contact met EU-politici van cruciaal belang. Vandaag al zijn tot 70 procent van alle nationale wetten afkomstig uit Brussel.

 

Dagelijks controleert LANXESS EU Liaison Office in Brussel de wetgevende processen en de ontwikkelingen in de politiek. Regelmatige bijeenkomsten en achtergrondgesprekken met vertegenwoordigers uit alle kampen en instellingen laat LANXESS toe om vroeg te reageren op politieke uitdagingen. Daarnaast ondersteunt en stimuleert het bureau regelmatig contact tussen de leden van de raad van bestuur met hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Europese Commissie en met leden van het Europees Parlement.

 

 

Contact

Thomas Richter
Manager Political Relation

Phone: +32 470 268 629

send E-Mail

Adres

LANXESS EU Representation

Avenue des Arts 56

1000 Bruxelles - Brussel

Phone: +32 2 486 41 18

Route Plan

  • Gallery