Dr. Anno Borkowsky

Dr. Anno Borkowsky werd in 1959 geboren in Keulen (Duitsland). Na zijn opleiding bio technisch assistent, studeerde hij scheikunde aan de Universiteit van Keulen waar hij in 1989 zijn doctoraat behaalde. 
 
Borkowsky startte bij Bayer AG in Leverkusen (Duitsland) als Unit Manager. In september 1995 stapte hij over naar Bayer Corp. in Texas (Verenigde Staten) als Operations Manager.

 

Borkowsky begon in 1999 bij Rhein Chemie Rheinau GmbH, toen een dochteronderneming van Bayer AG, als Chief Technology Officer. In 2002 werd hij voorzitter van Rhein Chemie Rheinau GmbH. In datzelfde jaar nam hij ook de functie van CEO van de Rhein Chemie Groep over en werd hij wereldwijd verantwoordelijkheid voor de onderneming. Met de oprichting van LANXESS in 2004 werd Rhein Chemie onderdeel van het speciaalchemiebedrijf.

 

In januari 2015 werd Borkowsky verantwoordelijk voor de nieuw opgerichte business unit Rhein Chemie Additives. Met de overname van Chemtura in 2017 heeft LANXESS zijn additievenactiviteiten gereorganiseerd.  Borkowsky werd hoofd van de business unit Additives.

 

Anno Borkowsky werd op 13 mei 2019 door de Toezichtsraad van LANXESS AG benoemd tot lid van de raad van bestuur met ingang van 1 juni 2019. Daar is hij verantwoordelijk voor het segment Specialty Additives.

 

Borkowsky is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

 External titels:

  • Vicevoorzitter van de Duitse vereniging van de chemische industrie (VCI)


  • Gallery