Dr. Stephanie Coßmann

Stephanie Coßmann, geboren in 1973 in het Duitse Hannover, studeerde rechten in Parijs en Münster. Ze deed beroepservaring op in Frankrijk en Singapore alvorens doctoraatsthesis in Münster af te ronden.

 

Stephanie Coßmann werkte als advocaat voor het advocatenkantoor Clifford Chance in Düsseldorf. En was eveneens op de juridische afdeling van EADS Deutschland aan de slag in München.

 

Na haar overstap naar LANXESS in november 2004 heeft Stephanie Coßmann een aantal functies vervuld op de juridische afdeling en auditafdeling. Ze werkte mee aan de oprichting van LANXESS en was verantwoordelijk voor het opzetten van de processen en structuren die op verschillende gebieden verplicht zijn voor een beursgenoteerde groep.

 

Vanaf 2014 stond zij aan het hoofd van de afdeling General Law in de groepsfunctie Legal & Compliance. Sinds 1 juli 2017 is zij hoofd van de afdeling Human Resources, die zij samen met haar team helemaal gereorganiseerd heeft.

 

Sinds 1 januari 2020 is Stephanie Coßmann lid van de Raad van Bestuur en personeelsdirecteur van LANXESS AG. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de groepsfuncties Human Ressources en Legal & Compliance.


Stephanie Coßmann is getrouwd en heeft twee kinderen.


Keulen, januari 2020