2012-09-06

LANXESS lanceert tool voor brandstofbesparing

  • App toont aan dat kwaliteitsbanden voor voertuigen renderen door lager brandstofverbruik van 5 tot 7%
  • Investering in veiligheid, verbruik en milieu is vrij snel terugverdiend

Een app die berekent met hoeveel het brandstofverbruik vermindert door ‘Groene Banden’ en dus ook aantoont hoeveel euro’s de automobilist hierdoor bespaart. Deze gratis app heeft rubberproducent LANXESS samen met de Technische Universiteit van München ontwikkeld. De lancering komt er aan de vooravond van het verplichte EU-bandenlabel. De tool maakt de voordelen van het label heel eenvoudig duidelijk voor de eindconsument.

Banden worden steeds belangrijker om brandstof te besparen. Brandstofprijzen die met recordhoogten flirten, doen chauffeurs naar adem happen. De introductie van het EU-kwaliteitslabel voor alle nieuwe banden vanaf 1 november 2012 zal de aandacht nog fors verhogen.

De unieke tool voor brandstofbesparing van LANXESS is een handig middel voor zowel de chauffeurs als de bandenspecialisten om snel en eenvoudig het voordeel van ‘Groene Banden’ te berekenen.
Drie essentiële vragen worden in een minimum van tijd beantwoord

  • hoeveel euro bespaar ik met banden van een betere kwaliteit?

  • na hoeveel maanden is deze investering terugbetaald?

  • met hoeveel kilo wordt de CO2 uitstoot verminderd?

 

Om het persoonlijk voordeel te berekenen moet slechts volgende informatie worden ingegeven: het jaarlijks aantal gereden kilometer, de brandstofprijs en het verbruik. De mogelijke besparing wordt aangegeven in functie van de bandencategorie. Nog meer besparingen berekenen kan door de rijstijl aan te passen, of gewicht overboord te zetten.

 

De tool werd door LANXESS samen met de Technische Universiteit van München ontwikkeld en is gecertificeerd door de TÜV Rheinland. Naast de brandstoftool bevat de app achtergrondinformatie over het nieuwe EU-bandenlabel, ‘Groene Banden’ en een aantal extra functies zoals een serviceherinnering (geef een herinnering in voor een bandenwissel of een onderhoud) en een parkeertijdalarm (vermijd parkeerboetes).

 

De app is beschikbaar voor smartphones, tablets en internet. Gratis te downloaden op www.app.groene-mobiliteit.be. Vereisten: Compatibel met iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3de generatie), iPod touch (4e generatie) en iPad. Vereist iOS 4.0 of nieuwer.

 

 

LANXESS, wereldleider in rubber

Met zijn moderne zeer performante rubberproducten stelt LANXESS de bandenindustrie nu al in staat om aan de huidige hoge eisen van de EU op het gebied van meer milieuvriendelijke en veilige banden te voldoen en goed te scoren op het nieuwe bandenlabel. De speciaalchemiegroep is als wereldleider op het gebied van rubberproductie en topleverancier van grondstoffen voor de bandenindustrie één van de pioniers in de vervaardiging van milieuvriendelijkere banden. LANXESS is er vast van overtuigd dat het brandstofverbruik van toekomstige zeer performante banden met behulp van moderne rubbersoorten nog verder kan worden verlaagd. Met het stimuleren van milieuvriendelijke banden kunnen de CO2-uitstoot en de geluidsemissies op de Europese wegen aanzienlijk verminderen. En dat bij een even grote veiligheid.

 


LANXESS in België

LANXESS heeft in België twee vennootschappen, met drie vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubbers en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. Bij LANXESS Rubber nv in Zwijndrecht wordt butylrubber geproduceerd. Bij LANXESS nv in Lillo wordt caprolactam en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd. België is met ruim 1.450 werknemers en vier fabrieken van wereldformaat de tweede belangrijkste productieplaats binnen de LANXESS Groep. LANXESS is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2011 een omzet van 8,8 miljard euro en telt momenteel circa 16.900 personeelsleden in 31 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 48 productievestigingen. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van kunststoffen, rubbers, halffabricaten en chemische specialiteiten. LANXESS maakt deel uit van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World en FTSE4Good.

 

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht kan toekomstgerichte uitspraken bevatten die gebaseerd zijn op veronderstellingen en voorspellingen van dit ogenblik die opgesteld zijn door het bestuur van LANXESS AG. Verscheidene bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren zouden kunnen leiden tot beduidende verschillen tussen de feitelijke toekomstige resultaten, de financiële toestand, de evolutie of de resultaten van het bedrijf en de hier gegeven schattingen. Het bedrijf neemt geen enkele verantwoordelijkheid op zich om deze vooruitblikkende uitspraken te actualiseren of deze aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.