2018-11-14

LANXESS bekroond als tweede meest aantrekkelijke werkgever van Antwerpen

"Onze medewerkers zijn onze beste ambassadeurs"

LANXESS is de tweede meest aantrekkelijke werkgever in het Antwerpse. Dat blijkt uit een onderzoek van human resources dienstverlener Randstad bij 1402 respondenten tussen de 18 en 65 jaar in de regio Antwerpen.

 

Liefst 40 % van de mensen die ons bedrijf kennen, willen er ook graag werken. Winnaar MSC, rederij gespecialiseerd in containertransport, scoort net iets beter met 42%.

 

Een sterk imago

 

“Het beeld dat mensen hebben van onze organisatie, danken we voor een belangrijk deel aan onze medewerkers. Ik draag deze award dan ook op aan al onze collega’s. Ze zijn de beste ambassadeurs van onze onderneming.”, reageert Country Representative Gunther Van Cauwenberge trots.

 

“Het is fijn om te vernemen dat  Antwerpenaren graag voor onze organisatie willen werken.  Het sterk imago van LANXESS zal ons ongetwijfeld helpen om de vele openstaande vacatures en stageplaatsen in te vullen”, vertelt personeelsdirecteur Alain Cools.

 

Doorgroeimogelijkheden en werkzekerheid

 

Naast de algemene aantrekkelijkheid werd ook gemeten hoe de bedrijven scoren op de verschillende eigenschappen die bepalend zijn voor de aantrekkelijkheid van een werkgever. LANXESS zet topscores neer voor werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden en aantrekkelijke loonvoorwaarden.

 

Lokale arbeidsmarkt promoten

 

Sinds 2000 reikt Randstad elk jaar een award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever in België. De nationale prijs ging dit jaar naar Janssen Pharmaceutica. Maar om ook de lokale arbeidsmarkten te promoten, worden de jongste 6 jaar regionale awards uitgereikt aan bedrijven met minder dan 1.000 werknemers. LANXESS nv heeft zowat 950 medewerkers in Kallo en Lillo.

 

Top  meest aantrekkelijk werkgevers van Antwerpen

1.      MSC Belgium (41,7%)

2.      LANXESS (39,7%)

3.      Euroports Belgium (39,1%)

4.      PSA Antwerp (37,0%)

5.      Dille & Kamille (36,0%)

6.      Kuwait Petroleum (Q8) (34,0%)

7.      Coolblue (32,7%)

8.      Koffie F. Rombouts (32,3%)

9.      Maersk Line Belgium (32,2%)

10.   Haribo Belgium (31,5%)

 

LANXESS in België

LANXESS heeft in het Antwerpse havengebied twee vestigingen, waar rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. In Lillo wordt caprolactam en polyamide gefabriceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd.


LANXESS Groep


LANXESS is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2017 een omzet van 9,7 miljard euro en telt momenteel circa 19.200 personeelsleden in 25 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 73 productievestigingen. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen. LANXESS is lid van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI World en Europe) en FTSE4Good.