2020-02-17

LANXESS schenkt desinfectiemiddel aan ziekenhuizen Wuhan

  • Schenking van 1 ton Rely+On Virkon efficiënt desinfectiemiddel, kan worden verdund tot 100.000 liter oplossing.
  • Rely+On Virkon effectief tegen coronavirus.

Het coronavirus blijft elke dag nieuwe dodelijke slachtoffers maken in China. Om de epidemie te helpen bestrijden, heeft speciaalchemiebedrijf LANXESS een ton van zijn zeer effectieve Rely+On Virkon-desinfectiemiddel gedoneerd aan ziekenhuizen in Wuhan en twee omliggende steden. Het bijzonder efficiënte poederdesinfectiemiddel wordt opgelost in water en is in deze hoeveelheid voldoende voor 100.000 liter desinfectiemiddel. De donatie werd al in de eerste week van februari vanuit de productievestiging in Sudbury, Engeland, verstuurd en is gisteren, 16 februari, in de ziekenhuizen aangekomen. 

 

"LANXESS voelt zich diep verbonden met de mensen in China, niet in de laatste plaats door onze 1.200 medewerkers en acht productielocaties in het land", zegt Michael Schäfer, hoofd van de afdeling Material Protection Products van LANXESS, waar Rely+On Virkon wordt geproduceerd. "Met ons desinfectiemiddel Rely+On Virkon kunnen we effectief helpen om de epidemie in te dammen." 

 

Rely+On Virkon effectief tegen coronavirus

 

Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat Rely+On Virkon een nauw verwant surrogaat van de zich momenteel verspreidende coronavirusstam inactiveert. Uit deze tests kan worden geconcludeerd dat Rely+On Virkon ook effectief is tegen COVID-19. 

 

Rely+On Virkon wordt verdund voor toepassing en op harde oppervlakken en apparatuur gespoten. Het kan dus helpen om het risico op besmetting van oppervlakken, deurklinken, tafels of stoelen te verminderen tijdens desinfectiemaatregelen in ziekenhuizen. Maar ook in terminals van het openbaar vervoer, luchthavens, winkelcentra, enz. 

 

LANXESS is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2018 een omzet van 7,2 miljard euro en telt momenteel zowat 15.500 personeelsleden in 33 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in 58 productievestigingen. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen. LANXESS is lid van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI World en Europe) en FTSE4Good.

 

Toekomstgerichte uitspraken


 
Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte uitspraken, inclusief veronderstellingen, meningen, verwachtingen en visies van het bedrijf of citaten daarover uit externe bronnen. Verscheidene bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren zouden kunnen leiden tot beduidende verschillen tussen de feitelijke resultaten, de financiële toestand of de bedrijfsevolutie van LANXESS AG en de hier gegeven of geïmpliceerde schattingen. LANXESS AG garandeert niet dat de veronderstellingen die aan de basis liggen van deze toekomstgerichte uitspraken vrij zijn van fouten. Het neemt ook geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor het feit dat de uitspraken die in deze presentatie worden gegeven in de toekomst juist zullen blijken of dat de voorspelde ontwikkelingen zich ook werkelijk zullen voordoen. Er wordt geen enkele uitspraak gedaan of garantie gegeven (expliciet noch impliciet) met betrekking tot om het even welke informatie, schattingen, doelstellingen en meningen in dit document en u mag hier op geen enkele manier op vertrouwen. LANXESS AG is geenszins aansprakelijk voor eventuele fouten, vergetelheden of onjuistheden hierin. Bijgevolg neemt ook geen enkele vertegenwoordiger van LANXESS AG, van één van de bedrijven of van één van de organen van de Groep of deze bedrijven enige aansprakelijkheid op zich die rechtstreeks of onrechtstreeks zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van dit document.